Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Επιτροπή σπουδών Τ.Ε.Τ.Υ.

Στη γενική συνέλευση φοιτητών που έγινε τη Τετάρτη 06/10/2010 πέρασε για την επιτροπή σπουδών του τμήματος επιστήμης και τεχνολογίας υλικών η παρακάτω πρόταση της Π.Α.Σ.Π. με 32 ψήφους έναντι 28 της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ

Ακολουθεί κείμενο:

Ο ορισμός εκπροσώπου του φοιτητικού συλλογου στην επιτροπή σπουδών είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα για το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών.Σε αυτή την επιτροπή ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν τη δομή και καθορίζουν την ύλη των μαθημάτων μας προκειμένου να διεξαγεται ένα πρόγραμμα σπουδών.Από αυτό, μας δίνονται τα κατάλληλα έφοδια και ετοιμάζεται το έδαφος για την επιστημονική μας καριέρα.

Ο οδηγός σπουδών του Τ.Ε.Τ.Υ. μέχρι στιγμής φθίνει όσον αφορά και τα μαθήματα που παρέχονται, αλλά και την δομή με την οποία παρακολουθούνται λόγω προαπαιτούμενων. Για αυτόν τον λόγο, πέρυσι η Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Τ.Υ. πρότεινε έναν οδηγό σπουδών άρτιο από πλευράς μαθημάτων ζητώντας να καταργηθούν ή να μειωθούν στο ελάχιστο τα προαπαιτούμενα.Ο οδηγός αυτός δεν προσκομίστηκε στην επιτροπή σπουδών από τον περυσινό εκπρόσωπο, πιθανότατα γιατί δεν προερχόταν απο πρόταση της παράταξης που ανήκει.

Συνεπώς ο νέος εκπροσωπος πρέπει:

-Να είναι υπεύθυνος και όχι φυγόπονος

-Να ενισχύσει και να εκπροσωπήσει επάξια τις απόφασεις του Συλλόγου Φοιτητών σε θέματα οδηγού σπουδών

-Να βιώνει την τωρινή κατάσταση του οδηγού σπουδών,ώστε να αναδεικνύει τα προβλήματά του

-Να βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο όσον αφορά τα μαθήματά του, οπότε και να έχει άποψη σοβαρή και τεκμηριωμένη για αυτά

Για τους παραπάνω λόγους, πρότασή μας ως Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Τ.Υ. είναι ο Φοιτητικός Σύλλογος Τ.Ε.Τ.Υ. να εκπροσωπηθεί από τον Γεωργιλή Βαγγέλη ως τακτικός στην επιτροπή σπουδών και από τον Φραγκιαδάκη Γιώργο ως αναπληρωματικός της ίδιας θέσης.


Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Τ.Υ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου