Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΚΤΙΡΙΑΚΟ Τ.Ε.Τ.Υ. ...ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΡΟΝΩΝ

Συνάδελφοι, το τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών ιδρύθηκε το 2001 από τότε μέχρι και σήμερα τα προβλήματα που το ταλαιπωρούν είναι τεράστια και δεν βλέπουμε καμία βελτίωση σε πολλά από αυτά. Ένα από τα βασικότερα προβλήματα πέρα από τα κενά στον ορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων μας είναι και η έλλειψη ενιαίων και λειτουργικών κτιριακών εγκαταστάσεων.

Καθημερινά, οι συμφοιτητές μας ταλαιπωρούνται από το ένα κτίριο στο άλλο για τα πραγματοποιήσουν τα μαθήματα τους ή για να βρούνε κάποιο καθηγητή τους που χρειάζονται. Μέγιστο πρόβλημα όμως για όλους εμάς είναι και τα εργαστήρια του τμήματος τα οποία γίνονται κατά πλειοψηφία στην άλλη άκρη της πόλης στη Κνωσό. Οι λίγες θέσεις που έχουν τα εργαστήρια μας και σε συνδυασμό με την έλλειψη χώρου και χρόνου για άλλα τμήματα αναγκάζουν τους φοιτητές να μην μπορούν να το πάρουν επειδή δεν έχουν περάσει το προαπαιτούμενο μάθημα. Θεωρούμε πως είναι απαράδεκτο να μην μπορούμε να ολοκληρώσουμε της σπουδές μας λόγο της έλλειψης κτιρίων.

Τον τελευταίο καιρό γίνανε κάποιες ενέργειες από την Σύγκλητο και από την Γ.Σ.Τ. του τμήματος για να μας παραχωρηθεί το κτίριο της Τεχνικής υπηρεσίας που κατασκευάζεται τώρα και να φιλοξενηθούμε εκεί προσωρινά. Εμείς ως Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Τ.Υ. δεν θέλουμε αυτό το κτήριο σαν μια προσωρινή λύση, γιατί πιστεύουμε πως το μόνο που μπορεί να προσφέρει στους συμφοιτητές μας είναι μεγαλύτερη ταλαιπωρία και περισσότερη ώρα στους δρόμους σαν τους πραγματικούς «αστέγους». Το κτίριο αυτό λόγω του πολύ μικρού μεγέθους δεν μπορεί να στεγάσει αίθουσες διδασκαλίας ούτε εργαστήρια για τους φοιτητές, παρά μόνο γραφεία καθηγητών. Έτσι δεν δίνεται καμία λύση στα καθημερινά προβλήματά μας.

Προτείνουμε λοιπόν η Σύγκλητος αντί να προσπαθεί να μας δώσει το κτίριο της Τεχνικής Υπηρεσίας να επισπεύσει της εργασίες κατασκευής της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σχολής Θετικών Επιστημών προκείμενου να μεταφερθούν ΑΜΕΣΑ όλες οι βιβλιοθήκες των Βουτών (Βιολογίας, Φυσικής, Χημείας) εκεί και να πάρει τους χώρους αυτούς (στον 3ο του Φυσικού) το Τ.Ε.Τ.Υ. με σκοπό τη κατασκευή αιθουσών διδασκαλίας και εργαστηρίων.

Είναι προφανές ότι το Πανεπιστήμιο μας χρειάζεται μια νέα και σύγχρονη βιβλιοθήκη στο Ηράκλειο. Οι εξελίξεις στο επιστημονικό πεδίο, η ανάγκη για διεπιστημονική συνεργασία και ενδεχόμενες αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής των φοιτητών πρέπει να βρουν το πανεπιστήμιο μας έτοιμο και όχι με λύσεις “μπαλώματα”

Τέλος, σημαντικό πρόβλημα -ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη περίοδο- για τους συμφοιτητές μας είναι η μη ύπαρξη φοιτητικών εστιών, γεγονός που “κοστίζει” στους φοιτητές όλων των τμημάτων. Ως Π.Α.Σ.Π. ζητάμε την κατασκευή φοιτητικών εστιών για την ικανοποίηση των ζωτικών αναγκών των φοιτητών και με πρόβλεψη για συμπληρωματικές ανάγκες για δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού, αφού το φοιτητικό κέντρο με το θέατρο “μινιατούρα” δεν επαρκούν για το μέγεθος του Π.Κ. στο Ηράκλειο.

Διεκδικούμε:

  • Να σταματήσουν οι ενέργειες παραχώρησης του κτιρίου της Τεχνικής Υπηρεσίας

  • Να επισπευτούν οι εργασίες για την κατασκευή σύγχρονης και με ψηφιακές υποδομές κεντρικής βιβλιοθήκης.

  • Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών να πάρει τους χώρους βιβλιοθηκών στα κτίρια των Βουτών.

  • Κατασκευή φοιτητικών εστιών με πρόβλεψη για κάλυψη και άλλων αναγκών.

Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Τ.Υ.




ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου